Oudere berichten

Wie durft van armoede een verkiezingsthema maken?

Decenniumdoelen 2017 wil de leefsituatie van mensen in armoede structureel verbeteren. Tijdens een studiedag op 6 maart in zaal ‘De Schelp’ van het Vlaams parlement stelde ze het Memorandum tegen armoede voor aan de Vlaamse politieke partijen. Marianne Thyssen (CD&V), Sven Gatz (Open VLD), Mieke Vogels (Groen!), Geert Lambert (SLP),  Piet De Bruyn (NVA) en Kurt De Loor (SP.a) kwamen hun partijstrategie tegen armoede toelichten. Hier vind je het persbericht van deze voormiddag.


Kom naar de voorstelling van ons Memorandum voor de Vlaamse Verkiezingen

Op vrijdag 6 maart 2009 stelt ‘Decenniumdoelen 2017’ het memorandum voor de Vlaamse verkiezingen voor. Deze studievoormiddag met de voorzitters van de Vlaamse democratische politieke partijen vindt plaats in het Vlaams Parlement. Jij kan er ook bij zijn. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Decenniumdoelen 2017 – Memorandum Vlaamse verkiezingen

Om de leefsituatie van de mensen in armoede te verbeteren moeten politici en overheden hun verantwoordelijkheid opnemen. ‘Decenniumdoelen 2017’ wil hen daarbij helpen. Aan de vooravond van de Vlaamse verkiezingen presenteren we 23 maatregelen waarmee beleidsmakers aan de slag kunnen. Het memorandum ‘Geef armoede geen kans. Met 23 maatregelen goed op weg’ is een goede leidraad om armoede een halt toe te roepen.